Otsake.jpg (81340 bytes)


| Etusivu| Tarjoamani Terapiamuodot | Uutisia | Terapeutti |Yhteystiedot|

 


SEKSUAALINEUVONTA JA SEKSUAALITERAPIAOlemme seksuaalisia koko elämämme ajan, mutta seksuaalisuus muuttuu ja kehittyy oman kasvumme myötä. Seksuaalisuus on osa persoonaamme ja näkyy kaikessa mitä olemme, tunnemme, ajattelemme ja teemme. Seksuaalisuus näyttäytyy meissä eri tavoin lapsuudessa, nuoruudessa, aikuisuudessa ja vanhuudessa. Seksuaalisuuteen liittyvät asiat vaikuttavat meidän elämisemme laatuun, onnen tunteen kokemiseen ja omaan terveyteemme. Tasapainoinen ja eheä seksuaalisuus näyttäytyy ihmisessä elävänä perusvireenä ja kykynä olla kontaktissa itseensä sekä muihin ihmisiin, jolloin ihminen kykenee tunnistamaan ja ilmaisemaan omat tunteensa ja tarpeensa, hyväksymään ja kunnioittamaan kehoaan, ilman syyllisyyttä ja häpeää. Ihmissuhteissa ja omaan seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa voi myös helposti ajautua vaikeuksiin, koska seksuaalisuuden äärellä ihminen on kaikkein paljaimmillaan ja haavoittuvimmillaan.

Seksuaalineuvonnasta ja seksuaaliterapiasta voi hakea selvittelyyn apua omaa ja parisuhteen seksuaalisuuteen liittyviin ajatuksiin, kysymyksiin, huoliin ja pelkoihin. Joskus on tärkeää vain saada puhua jonkun kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Apua voi hakea yksin tai kumppanin kanssa.

Seksuaalineuvontaan ja seksuaaliterapiaan hakeutumisen syitä:
- Seksuaaliongelmat eri-ikäisillä (esim. kun nuori miettii kasvuunsa ja kehitykseensä liittyvää seksuaalisuutta, kun aikuinen on kadottanut ilon seksistä, kun ikääntyminen tuo haasteita omaan tai parisuhteen seksuaalisuuteen)
- Tyytymättömyys omaan seksielämään
- Haluttomuus tai vastenmielisyys seksuaalisuutta kohtaan
- Tunne-elämän vaikeudet seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa (esim. häpeä, riittämättömyys, syyllisyys, pelko, ahdistus, epävarmuus)
- Vaikeus hyväksyä omaa kehoa
- Oman seksuaalisuuden kieltäminen
- Parisuhdeongelmat ja kommunikointivaikeudet
- Läheisyyteen liittyvä ahdistus
- Vaikeudet solmia ja ylläpitää kestäviä seksuaalisia suhteita
- Rinnakkaissuhteet, uskottomuus
- Suorituspaineet ja seksuaalisten toimintojen häiriöt (mm. yhdyntäkivut, haluttomuus, kiihottumis-, erektio-, siemensyöksy tai orgasmiongelmat)
- Seksuaalisen nautinnon tunteen puuttuminen
- Sukupuoli- ja seksuaali-identiteettiin liittyvä hämmennys (heterous, houmous, lesbous, biseksuaalisuus, transihmisyys yms.)
- Seksuaaliseen moninaisuuteen liittyvät kysymykset
- Sairastumiseen (esim. masennus, rintasyöpä, sydänsairaudet, muistisairaudet), vammautumiseen ja seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
- Seksuaaliset pakkomielteet (seksiaddiktiot) ja riippuvuudet (esim. netti- ja pornoriippuvuus)
- Seksuaalisiin erityismieltymyksiin liittyvät kysymykset
- Tarvitset tukea vaikeissa elämäntilanteissa (esim. lapsettomuus, lapsettomuushoidot, keskenmeno, synnytyspelko, abortti)
- Traumatisoituminen, joka liittyy seksuaalisesti uhkaaviin tilanteisiin, seksuaaliseen väkivaltaan, hyväksikäyttöön ja seksuaaliseen kaltoin kohteluun
Seksuaalineuvonta on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Joskus asiakas hyötyy jo 1-5:sta neuvontaa ja tukea antavasta käynnistä. Asiakkaan tilanne käydään kokonaisvaltaisesti lävitse, esim. kiintymyssuhteet, parisuhdehistoria, seksuaalihistoria, voimavarat ja seksuaalisuuteen liittyvä huoli. Joskus asiakkaan kanssa yhdessä huomataan, että asiakkaan tilanne vaatii kuitenkin pidemmän seksuaaliterapian (yleensä 5-20 kertaa). Seksuaaliterapia ja seksuaalineuvonta perustuvat keskusteluun ja mahdollisiin kotitehtäviin.

Seksuaalineuvonnan ja – terapian aikana terapeutti ja asiakas eivät kosketa toisiaan, vastaanotolla ei koskaan harrasteta seksiä.


 • SEKSUAALIOIKEUDET (linkki)

 • Seksuaaliterapiakuva.jpg (15509
                bytes)

   

  Huom! Sivusto käyttää evästeitä. Selaimesi asetuksista voit halutessasi sulkea evästeet.

  Copyright © Solmujensilta